Panouri solare,sisteme solare – Instalatie solara cu boiler de preincalzire Leave a comment

Panouri solare, sisteme solare, instalatii solare

Panouri solare cu boiler de preincalzire

Instalatie solara cu panouri solare si boiler de preincalzire

Aceasta aplicatie cu panouri solare presupune utilizarea unei instalatii solare active cu panouri solare, indirecte, pentru prepararea apei calde menajere. Diferenta fata de instalatiile solare active clasice cu panouri solare consta in utilizarea unui boiler suplimentar de preincalzire care sa preia surplusul de caldura generat de panoul solar pe perioadele foarte insorite sau cu consum redus de apa calda menajera. Boilerul de preincalzire se leaga in serie cu boilerul de apa calda. Apa calda menajera se consuma doar din boilerul de apa calda.

Panouri solare - aplicatie solara cu preincalzire

Mod de functionare a instalatiei solare cu panouri solare pentru preincalzirea apei

Pompa PS1 recircula agentul termic prin circuitul instaltiei solare cu panouri solare cand temperatura agentului termic de pe returul colectorul (TC) este mai mare decat temperatura apei din boilerul de apa calda (TB1). Comanda pompei se realizeaza cu ajutorul controlerului dT. Clapeta de sens de pe circuitul instalatiei solare cu panouri solare previne circulatia apei prin termosifonare de la boiler inspre panoul solar, atunci cand temperatura la panourile solare este inferioara temperaturii apei din boiler (de exemplu pe durata noptii). Fiecare boiler are o astfel de clapeta de sens pe intrarea serpentinei.

Cand apa din boilerul de apa calda (B1) atinge o anumita temperatura limita (ex: 70°C) controlerul comanda pornirea celei de-a doua pompa de recirculare (PS2) care transfera caldura apei din boilerul de preincalzire (B2). Pompa de recirculare PS2 este oprita in momentul in care temperatura apei din boilerul de apa calda scade sub o anumita valoare (ex: 50°C) sau cand diferenta de temperatura dintre panoul solar si boilerul de preincalzire este minima (0…3°C).

Contactati-ne pentru mai multe detalii privind instalatiile solare de preincalzire cu panouri solare sisteme solare sau instalatii solare cu panouri solare .

Lasă un răspuns