Puffere-boilere solare-rezervoare de acumulare Mul… Leave a comment

Puffere-boilere solare-rezervoare de acumulare MultiEnergy

 

Aceste puffere ieftine din polipropilena de vanzare sunt rezervoare pentru acumularea apei calde cu una sau mai multe serpentine si sunt utilizate in sistemele de incalzire,pompe de caldura,panouri solare centrale termice seminee calorifere  incalzire in pardoseala.

AVANTAJE :PUFFERE NEPRESURIZATE MULTI-ENERGY 

• Creşte autonomia de funcţionare – focul trebuie alimentat mai rar
• Surplusul de energie nu se pierde, se fac economii la lemne.
• Crește durata de viaţă a cazanului şi nu se corodează, fenomen care are loc în cazul arderii cu intensitate redusă.
Avantaje faţă de pufferele din tablă de oțel Dezavantaje faţă de pufferele din tablă de oțel
• Durata de viaţă a rezervorului nostru este de 50 ani, pentru că poliproplilena, materialul din care este confecţionat rezervorul este plasticul cel mai rezistent.
• Punctul de topire este între 160 -165°C, iar la 125°C începeînmuierea.
• Temperatura apei la care pufferele din polipropilenă se încălzesc este cu aproximativ 5 grade mai redus decât în cazul pufferelor din tablă de oțel, pentru că încălzirea apei are loc prin intermediul schimbătorului de căldură tip
• Pufferele fabricate din tablă de oțelse corodează în schimb cele din polipropilenă nu au acest dezavantaj. Spirală şi nu în mod direct.
• Schimbătorul de căldură este rezistent la coroziune şi la depuneri deoarece este confecţionat din ţeavă de inox nervurat astfel scurgerea în interior este turbulentă.
• Practic durata de viață a schimbătorului de căldură este nelimitat.

• Vasul de expansiune este mult mai mic pentru că în acest sistem se dilată numai apa din ţeavă. La pufferele din tablă de oțel se dilată şi apa din rezervor.
• Modelele de puffere ovale MULTIENERGY ocupa putin spatiu si pot incapea pe usile cu latimea de la 720mm,deci putem monta un rezervor de acumulare cu volum mai mare acolo unde modelele standard cu diametre mi mari nu ar incapea pe usa.
Rezervorul nostru este mai ieftin decât pufferele din tablă de oțel.
Capac special filetat cu valva de aerisire.
Rezervorul de acumulare (Pufferul) MULTIENERGY
Rezervorul de acumulare (pufferul) este un rezervor cu pereții izolați termic care serveşte pentru înmagazinarea energiei.
Principiul de funcţionare este similar cu a unui acumulator, diferenţa fiind că în acest caz este acumulat agent termic, care poate fi de răcire, sau de încălzire.
Cel mai mare avantaj al pufferelor este creşterea autonomiei de funcţionare a cazanelor pe lemne, peleţi şi alte biomase, dar se pretează excelent și la aplicații de încălziri cu mai multe surse de încălzire, inclusiv panouri solare, pompe căldură, rezistență electrică. Dacă avem un rezervor de acumulare dimensionat corespunzător, cazanul trebuie reîncărcat mai rar, doar o singură încărcătură de combustibil poate asigura necesarul de agent termic de temperatură corespunzătoare chiar şi pe o durată de 1-2 zile. (Autonomia care se poate realiza depinde şi de nivelul izolării termice a clădirii.)
Un alt avantaj important este că se extinde mult timpul în care cazanul nostru va funcţiona la putere nominală, deci la randamentul său maxim. Procesul de ardere va fi mai eficient, se consumă mai puţin combustibil, emisiile de noxe scad, se reduc depunerile de gudron, se înlătură pericolul de coroziune, crescând durata de viaţă a cazanului. Pe lângă faptul că protejăm natura, realizăm deci şi economii.

Avantajele rezervoarelor de acumulare MultiEnergy

La încălzirea unui imobil nu avem nevoie de toată energia produsă de un cazan cu lemne.
Să luăm de exemplu un cazan cu lemn de o capacitate de 25 kg, care încălzește o casă cu
suprafața de 130 mp. Valoarea energetică a lemnului, în funcție de specie este de 3-4,4 kW/kg.
Calculând cu valoarea medie de 3,5 kW/kg, din 25 kg de lemne putem obține 87,5 kWh de
energie.
Lemnul se arde în 3 ore, astfel cazanul produce 29,17 kW de energie pe oră. Necesarul de
căldură a casei la temperatura de -5°C este de 100 W/mp, adică 13 kW/oră. Primăvara și toamna
când temperatura de afară este de 10°C sau mai mult, energia termică produsă în plus este mult mai
mare.
Ce se întâmplă cu acest surplus? Fără puffer, surplusul se pierde.
Metoda tradițională este prelungirea duratei de ardere a lemnului, reglarea eficienței realizânduse cu ajutorul regulatorului de tiraj. La temperatura reglată (de ex. la 60°C) regulatorul de tiraj împiedică intrarea aerului în cazan, stopând drumul oxigenului necesar pentru ardere. Lemnul, deși combustibil solid, se arde în majoritate sub formă de gaz de lemn. Arderea lui se produce în mai multe etape. În timpul arderii lemnul se usucă evaporând apă, iar materialul lemnos se dezintegrează. La temperatura de 250°C se eliberează gazele de ardere, care constituie 70% din puterea calorică (restul de 30% o constituie cărbunele de lemn care se arde complet la ~500°C). Dacă aceste gaze se produc într-un cazan cu regulatorul de tiraj închis, fără oxigen nu au posibilitatea să ardă și se evacuează prin coș, deci nu se întâmplă nimic altceva decât că se produc doar cărbune de lemn în cazan. Rezultatul: o parte importantă a puterii calorice a lemnului se irosește prin coș fără să fie utilizat pentru încălzire. Dacă de exemplu prin coș se elimină 40% din cantitatea de gaz de lemn produs (un exemplu optimist!), din fiecare 100 kg de lemne cumpărate se pierde energia a 40 kg de lemne. Dacă prețul a 100 kg de lemne este 16 RON, vom avea o pierdere
de 8,5 RON, bani aruncați prin coș fără să ne încălzească casa. Durata de viață a cazanului se prelungește.
Datorită arderii incomplete focarul se răcește, iar producerea scrumului și a gudronului devine mai abundentă. Dacă focarul se răcește, scade și temperatura gazelor de fum, aburul din ele se condensează și umezește coșul, dizolvând materiile nocive care au efect acid corodând atât materialul coșului cât și cazanul.
În majoritatea cazurilor pompa de recirculare se realizează cu montarea unui termostat pe conductă care oprește și pornește pompa de recirculare, încălzirea realizându-se prin fluctuare. Cândpompa de recirculare este oprită (până când cazanul se reîncălzește) apa din radiatoare se răcește.
Dacă temperatura apei care ajunge înapoi în cazan se află sub punctul de rouă, condenzarea fumului devine inevitabilă (materiile nocive cu efect acid scurtează semnificativ durata de viață a cazanului), totodată la cazanele din fontă șocul termic poate produce crăparea cazanului.
Prin montarea mai multor schimbatoare de caldura se poate folosi un singur rezervor deacumulare pentru mai multe functionalitati:apa calda,panouri solare,centrale termice.

Noutate!!!

Modelele ovale pot intra aproape pe orice usa prin dimensiunea redusa si astfel puteti monta un puffer cu volum mare acolo unde nici nu va imaginati,marind considerabil randamentul centralei dvs.

Montajul pufferelor Multi-Energy:
ATENTIE!!!:Nu uitati ca pufferul se umple cu apa pana la nivelul superior iar jos se monteaza robinetul de golire.
Schema de montaj recomandată este foarte simplă. Apa caldă din cazan merge direct spre calorifere, dacă termostatul din cameră comandă pornirea pompei.
În cazul în care momentan nu e nevoie de căldură în clădire, pompa de circulaţie se opreşte, iar surplusul de căldură se acumulează în puffer prin schimbătorul de căldură. După arderea focului şi încălzirea pufferului, pompa cazanului e oprită de termostat, iar energia acumulată în puffere este utilizată prin aceeaşi spirală cu ajutorul pompei de circulaţie.
Nu e nevoie de un sistem de automatizare complicat, doar de două termostate şi două pompe.
Rolul clapetelor de sens cu arc este de a bloca circulaţia apei pe ramura unde pompa momentan nu funcţionează.
– Dacă la pompa centralei se montează o vană amestec cu trei căi, se poate renunţa la clapeta de sens cu arc, pentru că vana va bloca circularea apei în sens invers prin centrală când temperatura apei va scade sub 60 C.
– Dacă toate caloriferele sunt dotate cu vane termostatice, se poate renunţa la clapeta de sens cu arc de la pompa sistemului de încălzire.

Izolatia pufferelor MULTIENERGY
Izolatia exterioara a pufferelor din polipropilena MULTIENERGY se face la locul de montaj cu vata minerala cu un strat de 10cm sau mai multe straturi in functie de gradul de izolare al camerei

Acum pentru stocarea caldurii de la centrala termica producem rezervoare de acumulare apa calda (puffere)nepresurizate realizate din polipropilena import Germania. Presiunea nu este in rezervorul de acumulare si in schimbatorul de caldura din inox.

Bineinteles aceste puffere nepresurizate sunt produse de multi ani in tarile occidentale precum Germania.

Va oferim spre vanzare puffere MULTI-ENERGY  ce pot fi conectate la mai multe surse de caldura cum ar fi: centrale pe lemne si peleti, pompe de caldura, panouri solare,etc.

La aceste boilere solare se pot monta diferite schimbatoare de caldura pentru a adapta pufferul la aceste sisteme,dar si la producerea apei calde necesara in gospodarie.

Practic cu un singur rezervor de acumulare apa calda, inlocuim diferite sisteme conducand la economisirea consistenta a banilor dvs.Se poate monta si rezistenta electrica pentru perioadele intermediare iarna-primavara sau toamna-iarna cand centrala termica nu functioneaza iar soarele nu este destul de puternic pentru a incalzi apa din panoul solar.Astfel avem un boiler pentru apa calda.

Garantia la pufferele produse de MULTI-ENERGY este de 5 ani iar durata de viata este de minim 50 ani.

AVANTAJELE PUFFERELOR MULTI-ENERGY  DIN POLIPROPILENA :

 • Creşte autonomia de funcţionare – focul trebuie alimentat mai rar
 • Surplusul de energie nu se pierde, se fac economii la lemne.
 • Crește durata de viaţă a cazanului şi nu se corodează, fenomen care are loc în cazul arderii cu intensitate redusă.
 • Durata de viaţă a rezervorului nostru este de 50 ani, pentru că poliproplilena, materialul din care este confecţionat rezervorul este plasticul cel mai rezistent.
 • Punctul de topire este între 160 – 165°C, iar la 125°C începe înmuierea deci rezistenta la rezervoarele de acumulare apa calda Multi-Energy este garantata pana la temperatura de 90 grade celsius.
 • Pufferele fabricate din tablă de oțel se corodează în schimb cele din polipropilenă nu au acest dezavantaj.
 • Serpentina este rezistenta la coroziune şi la depuneri deoarece este confecţionata din ţeavă de inox nervurat eurowater astfel scurgerea în interior este turbulentă.
 • Durata de viață a schimbătorului de căldură este nelimitat si rezista la presiuni de pana la 12 bari .
 • Vasul de expansiune este mult mai mic pentru că în acest sistem se dilată numai apa din ţeavă neexistand contact intre apa din centrala cu apa din puffer. La pufferele din tablă de oțel se dilată şi apa din rezervor.
 • Vasul de acumulare produs de noi este mai ieftin decât pufferele din tablă de oțel si cu un singur puffer poti interconecta toate sistemele de incalzire si apa calda prin adaugarea de schimbatoare de caldura din inox:panou solar,centrale termice,pompe de caldura,etc.
 • Modelele de puffere ovale MULTI-ENERGY ocupa putin spatiu si pot incapea pe usile cu latimea de la 720mm,deci putem monta un rezervor de acumulare cu volum mai mare acolo unde modelele standard cu diametre mai mari nu ar incapea pe usa sau in spatii inguste.
 • Pufferele produse de noi nu sunt izolate(doar versiunile paralelipipedice dubluperete sunt izolate),dar avand in vedere ca ele sunt realizate din polipropilena cu grosime incepand de la 5mm, un material care cedeaza mult mai greu caldura fata de metal este suficienta o izolatie home made la locul de montaj cu vata minerala de 10cm grosime.

PRETURI PUFFERE MULTI-ENERGY CILINDRICE VERTICALE SI DIMENSIUNI  

Schimbator de caldura inox eurowater

kW

Volum total litri

Racord: olandez

Diametru mm

Inaltime mm

LEI

Dn 20-20ml

30

500

1 toll-32mm

730

1260

1600

Dn 20-25ml

40

800

1 toll-32mm

820

1500

2000

Dn 20-25ml

40

1000

1 toll-32mm

960

1500

2100

Dn 20-25ml

50

1500

1 1/4 tolli-40mm

980

2000

2500

Dn 25-25ml

50

2000

1 1/4 tolli-40mm

1300

1500

3000

Dn 25-30ml

60

2500

1 1/4 tolli-40mm

1300

2000

3200

Dn 25-30ml

60

3000

1 1/4 tolli-40mm

1300

2300

3600

PRETURI PUFFERE MULTI-ENERGY OVALE VERTICALE PENTRU SPATII INGUSTE

SI DIMENSIUNI 

Schimbator de caldura inox eurowater

kW

Volum total litri

Racorduri: olandez

Lungime

mm

Latime

mm

Inaltime mm

LEI

Dn 20-25ml

40

800

1 toll-32mm

1165

715

1150

2000

Dn 20-25ml

40

1000

1 toll-32mm

1165

715

1500

2300

Dn 20-25ml

50

1500

1 1/4 tolli-40mm

1165

715

2000

2700

Dn 25-25ml

50

2000

1 1/4 tolli-40mm

1650

 830

1500

3300

Dn 25-30ml

60

2600

1 1/4 tolli-40mm

1650

 830

2000

3800

 PUFFERE TERMOIZOLATE MULTI-ENERGY PARALELIPIPEDICE PENTRU SPATII INGUSTE

PRETURI SI DIMENSIUNI 

Schimbator de caldura inox eurowater

kW

Volum util litri

Racorduri: olandez

Lungime

mm

Latime

mm

Inaltime mm

LEI

Dn 20-25ml

40

600

1 toll-32mm

1000

600

1400

2200

Dn 20-25ml

40

710

1 toll-32mm

750

650

2100

2500

Dn 20-25ml

50

950

1 toll-32mm

966

650

2100

2900

Dn 25-25ml

50

1320

1 1/4 tolli-40mm

966

866

2100

3400

Dn 25-25ml

60

1430

1 1/4 tolli-40mm

1400

650

2100

3600

Dn 25-25ml

50

2000

1 1/4 tolli-40mm

1400

866

2100

4500

Dn 25-25ml

50

2000

1 1/4 tolli-40mm

1300

966

2100

4500

Dn 25-30ml

60

3000

1 1/4 tolli-40mm

1400

1300

2100

5500

Preturile sunt fara tva fara montaj si fara transport

Fiecare schimbator de caldura in plus costa :

-600 lei DN 16-lungime de 25m.

-700 de lei  DN 20-lungime de 25m.

-800 de lei  DN 25-lungime de 25m.

Transport prin Fan Courier in toata tara, la preturi mici in functie de volum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close