Automatizare Solar STECA 704

Cum sa reduci emisia de carbon si sa fii un om mai bun la sfarsitul zilei Leave a comment

Cum sa reduci emisia de carbon !

M-am trezit intr-o dimineata cu un sentiment ecologist mai puternic decat de obicei, am deschis fereastra, am ascultat vrabiutele cantand si m-am intrebat: “Cum sa reduc emisiile de carbon ?”. Mi-am dat seama ca nu mai aveam copacei de plantat in curtea blocului asa ca a trebuit sa ma orientez din mers.

Cum sa reduci emisia de carbon .

Mai nou, pe langa ingerasul si diavolul care orbiteaza constant in jurul capului meu, a mai aparut un fel de spiridus verde care prima data s-a alarmat in fata filtrului de cafea. Tulburata de raul pe care eram pe cale sa-l fac planetei, am scos aparatul din priza si am cautat un ibric, certandu-ma pentru indiferenta cu care risipeam energia pana atunci. A trebuit dupa aceea sa stau vreo ora sa spal aragazul sub privirea multumita a “leprechaun”-ului meu.
Iesind din apartament, constiinta mea “eco” a reactionat din nou in fata liftului din bloc. Masinaria electica care se hranea cu seva Pamantului mi-a dat fiori si nu am suportat sa ma urc in ea. Nu fara a-mi obliga spiridusul sa treaca printr-o crunta agonie. 10 etaje? Cui pasa?! Cumparaturi? Baxuri de apa? Nimic nu e prea mult!
Latura mea “green” a vegetat restul zilei, amintindu-mi din cand in cand sa mai scot aparate din priza, pana seara, cand m-am intors acasa. In fata calculatorului, am descoperit haosul din inbox-ul meu. Alarmat, spiridusul incepe sa mimeze ecuatia: “stocarea informatiilor => memorie folosita => energie consumata” . Brusc, m-am luminat la fata si am inceput sa sterg mesajele nefolositoare. Cum sa reduci emisia de carbon .
Seara, ghiceam oboseala placuta si multumitoare pe care o simtea constiinta mea “eco”. Ca sa termin ziua perfect, am inchis toate luminile si am aprins niste lumanari. And so I stopped worrying and start loving the leprechaun.
Articole asemanatoare:

Ora Pamantului 2009 – un gest simbolic pentru Terra
Cautarile pe Internet polueaza planeta
Primul aeroport european ce foloseste energie geotermala

–> Citeste mai mult

Lasă un răspuns