Panouri solare de uz general cu tuburi vidate, nepresurizate Leave a comment

Panouri solare

DT-12-1500Panouri solare – descriere generala

Panourile solare de uz general cu tuburi vidate, nepresurizate. Functioneaza pe baza principiului de termosifonare, apa incalzita solar in tuburile vidate ridicandu-se in corpul panoului solar, fiind inlocuita de un volum echivalent de apa mai rece. Caldura este transferata direct apei din panori solare, care umple interiorul tuburilor duble din sticla. Acest tip de panouri solare pot fi folosite in cadrul unor aplicatii casnice diverse: la prepararea apei calde menajere, incalzirea piscinelor, etc.

Panouri solare – Avantaje

  • constructie simpla, modulara
  • instalare facila
  • durata lunga de viata
  • cost redus

Panouri solare – caracteristici tehnice

Corp colector

Corpul panouri solare este fabricat integral din otel inoxidabil. Izolatia termica a corpului colectorului este realizata din spuma poliuretanica de 40-45 mm grosime. Racordurile colectorului sunt fabricate din teava de otel inoxidabil de 1¾.

Tuburi vidate

Tuburile vidate sunt produse din sticla borosilicat, avand o structura tub-în-tub. Spatiul dintre cele doua tuburi concentrice este vidat pentru a imbunatati proprietatile termoizolante ale tubului din sticla. Tuburile vidate rezista la impact cu grindina de pana la 35 mm. Dimensiunile unui tub vidat pentru acest tip de colectoare solare sunt 1500 mm lungime si 47 mm diametru. Un colector solar are intre 12 si 30 de tuburi, in functie de model.

Aceste tipuri de panouri solare sunt folosite ca sursa principala de obtinere a apei calde menajere in timpul veri cat si ca aport la incalzire in timpul ierni mai ales atunci cand spatiul destinat montajului beneficiaza de un sistem de incalzire in pardoseala unde temperatura de lucru este o temperatura joasa de maxim 45 grade iar pentru panourile solare aceasta temperatura o poate realiza foarte usor, in comparatie cu instalatia cu calorifere unde temperatura pe tur este de 70-80 grade. Suportul este fabricat din profil de otel inoxidabil.

Panouri solare – Variante

Panourile solare sunt disponibile in urmatoarele variante:

Cod Nr. tuburi
DT-12-1500 12
DT-15-1500 15
DT-18-1500 18
DT-24-1500 24
DT-30-1500 30

Contactati-ne pentru mai multe informatii si oferte cu panouri solare!

Lasă un răspuns