Pompe de caldura, pompa de caldura – Dezvoltare Leave a comment

Pompe de caldura , pompa de caldura- Dezvoltare

Evolutia utilizarii acestor pompe de caldura (pompa de caldura)

Avand in vedere faptul ca pompe de caldura isi extrag o mare parte de energie din mediul inconjurator (apa, pamant, aer) sunt considerate a fi o sursa de energie regenerabila in Elvetia, Olanda, Danemarca, Finlanda si Norvegia.

In Uniunea Europeana, aceste pompe de caldura ar putea contribui la onorarea unor angajamente privind furnizarea unui procent de 12% din consumul intern din consumul intern de energie din surse regenerabile.

In USA, pompe de caldura este din ce in ce mai folosita iar dezvoltarea acesteia este sustinuta de Agentia de Protectie a Mediului Inconjurator din USA.

Acelasi lucru se intimpla si in Canada unde Ministerul Resurselor Naturale isi ofera tot sprijinul in acest sens al instalatilor cu pompe de caldura.

In Elvetia, instalatiile cu pompe de caldura acopera deja 40% din noua piata de desfacere avand ca obiectiv atingerea unui procent de 50% pana in 2010. Datorita sprijinului venit din partea Biroului Federal de Energie, pompa de caldura reprezinta subiectul unor campanii stimulative in continua crestere in lupta impotriva efectului de sera si a folosirii energiei regenerative.

In Germania, piata acestor pompe de caldura a crescut cu 23% intre 1997 si 1998.

Suedia, deja echipata cu pompe de caldura are ca obiectiv dublarea numarului de pompe de caldura instalate ajungand la un numar de 620.000 pana in 2010.

Sistemele geotermale de climatizare cu pompe de caldura va pun la dispozitie energie la costuri scazute si un nivel ridicat de confort pentru ca se bazeaza pe energia termala naturala a Pamântului. Aceste sisteme cu pompe de caldura au nevoie de o cantitate scazuta de energie electrica pentru a concentra ceea ce natura ne pune la dispozitie si apoi încalzesc sau racesc interiorul cladirilor.

Sistemele geotermale cu pompe de caldura se adapteaza practic oricarui tip de cladire, mare sau mica cu incalzire in pardoseala sau incalzire clasica cu calorifere dimensionate pentru temperatura de 50 / 45 grade.

Aplicatii tipice ale sistemelor cu pompe de caldura sunt locuinte mono sau multifamiliale, hoteluri si moteluri, magazine, centre comerciale, benzinarii, cladiri pentru birouri, spitale, banci si scoli.

Alt avantaj cu pompele de caldura este costul minim al întretinerii, iar circuitul geotermal se gaseste în pamânt, la adapost de conditii climatice si vandalism.

Pentru mai multe informatii despre pompe de caldura, pompa de caldura va rugam sa ne contactati prin intermediul paginii de contact!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close