Nita: „Subventiile pentru energie regenerabila vor fi reduse drastic” Leave a comment

„Subventiile pentru energia regenerabila vor fi reduse drastic incepand de anul viitor”

Subventiile pentru producatorii de energie din surse regenerabile sub forma certificatelor verzi vor fi reduse drastic incepand de anul viitor, a declarat, ieri, pentru AGERPRES, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita. Intrebat cu cat vor fi micsorate subventiile, ministrul a precizat ca „reducerea va fi drastica”.

El a adaugat ca in continuare se doreste exceptarea marilor consumatori de energie de la plata a 50% din certificatele verzi, insa nu este sigur ca acest lucru va putea fi implementat incepand de anul viitor, intrucat este nevoie de acordul autoritatilor de la Bruxelles. Numarul mare de turbine eoliene si de panouri fotovoltaice instalate in ultimii doi-trei ani a urcat foarte mult factura consumatorilor, in special in cazul industriei energofage.

Certificatele verzi pe care le primesc producatorii de energie regenerabila sunt platite de toti consumatorii din Romania, din factura finala la electricitate. Saptamana trecuta, oficialii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) au anuntat oficial ca Romania si-a atins deja tinta de energie regenerabila asumata in fata Comisiei Europene pentru anul 2020.

Sursa: Jurnal de Dambovita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close