Terra-Air Home – componente Leave a comment

Terra-air home cu incalzire si racire

Terra-air home cu incalzire si racire

Terra-air home cu incalzire si racire – aer curat in intreaga casa

asezarea conductelor

Terra-air home cu incalzire si racire este un sistem complet de incalzire si racire din pamant pentru case cu o singura familie si case mici, multifamiliale. Terra-Air Home reprezinta o parte importanta a unui sistem controlat de ventilatie pentru cladirile rezidentiale. Sistemul este format din urmatoarele componente:

  • 3×33 m conducte flexibile EWT Terra-Air-flex
  • arbore de colectare si aspirare a aerului
  • conectarea la casa prin perete

Terra-air home cu incalzire si racire – Conducta EWT

arbore cu o singura conexiune

Conducta Terra-Air-flex pentru sistemul de incalzire si racire din pamant Terra-Air Home este un tip special de teava PE compozit, care a fost proiectat pentru utilizarea in cadrul sistemelor cu pompe de caldura geotermale. Stratul exterior ondulat are o suprafata de contact mare cu solul, materialul fiind caracterizat prin conductivitate termica buna, specifica PE-ului. Spre deosebire de peretele conductei, realizat din PVC solid, aceasta garanteaza un transfer termic foarte bun. Nucleul Terra-air home cu incalzire si racire sunt cele 3 conducte paralele DN cu o singura lungime de 33 m, conform DIN 16961. Aranjamentul paralel asigura viteze mici ale aerului si, prin urmare, un transfer optim de energie termica.

Terra-Air-flex este un “tub nesfarsit”, flexibil, cu avantaje unice fata de conducta rigida conventionala: conducta poate fi usor adaptata la conditiile locale. In plus, nu este nevoie de coturi sau flanse. Reduce costurile de instalare si astfel si potentialele vulnerabilitati de scurgere. Instalarea conductelor EWT ar trebui sa se faca in mod ideal la o adancime de 1,5 pana la 2,0 m, cu o distanta minima de 1 m intre conducta EWT vecina sau cladire.

Aspirarea / colectarea cu ajutorul Terra-air home cu incalzire si racire

La arborele colector ajung 3 conducte. Diametrul interior de 350 mm asigura o viteza redusa a aerului. Daca este necesar, sistemul poate fi spalat prin gurile de vizitare. Puturile sunt realizate la baza (inaltime 1,5m). La adancimi mai mari, sunt necesare conducte suplimentare.

Arborii sunt prevazuti cu o camera pentru acumularea condensului. Daca este necesar, poate fi instalata o pompa submersibila (nu este inclusa).

Pentru mai multe informatii despre sistemul de incalzire si racire cu aport termic din pamant Terra-air home cu incalzire si racire si comenzi, ne puteti contacta prin intermediul paginii de contact sau la email office@termice.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close