Apa calda de la panouri solare vs boiler electric Leave a comment

Apa calda de la panouri solare vs boiler electric

In cele ce urmeaza ne-am hotarat sa dam mai multe lamuriri, privind cum producem apa calda de la panourile solare fata de varianta cu boiler electric instant sau alte surse de incalzire pentru apa calda.

Partea cu rezistenta si o saptamana cu nor este exclusa in cazul nostru si a companiei noastre. De ce? Pentru ca noi folosim stocatoare mari pentru acumularea energiei atat pentru apa calda cat si pentru incalzire.

De exemplu daca dumneavoaastra aveti un boiler electric de 100 litri, serpentina solara pentru apa calda menajera si este prevazut si cu rezistenta electrica si il folositi 2 persoane, sa consideram ca aveti 50 grade in boiler seara, tot boilerul. Dupa ce ati facut dus ambele persoane, boilerul se goleste de apa calda, locul ei fiind luat de apa rece.

E, ce sa intampla in aceasta situatie, este ca de la primii litri de apa rece in boiler, rezistenta electrica pleaca si astfel dumneavoastra mai mult de 45% din perioada de incalzire o folositi electric, fata de un client de-al nostru care are instalat un boiler de 500 litri prevazut tot cu serpentina si rezistenta electrica, dar care nu foloseste rezistenta electrica, pentru ca cei 100l de apa pentru 2 persoane la dus folositi deja seara, nu au facut decat sa consume 20% la suta din capacitatea incalzita, iar el poate folosi restul de apa calda menajera chiar si a 2-a si a 3-a zi.

Concluzia: noi, cu panourile solare, nu facem decat sa acumulam o cantitate de caldura generata de sistemul solar, pentru apa calda tocmai pentru zilele negre, nu sa folosim un boiler mic, care sa consume instant din retea.

Pentru solutii cu apa calda incalzita cu panouri solare va rugam sa ne contactati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close