Apa plata si cat de plata este apa potabila, apa dedurizata 2

Apa plata sau cat de plata este apa potabila de la robinet

In aceste articol vom explica cateva detalii despre apa plata sau cum se poate obtine aceasta chiar daca o folosim de la robinet si cat de plata este aceasta apa. Apa plata pentru consum casnic si apa dedurizata pentru instalatii reprezinta o problema din ce in ce mai mare ,si unde ne-am intalnit cu tot felul de situatii in care mare parte din clientii nostrii ne-au solicitat sa le prelevram probe de apa si sa vedem continutul acesteia daca este apa potabila sau nu daca are calcar sau nu si ce ar trebui facut in fiecare caz in parte ca acesta apa sa poata fi folosita in conditii de siguranta. Am luat de exemplu un extras al unei probe de apa dintr-un put de medie adancime undeva la 60 m din zona Bragadiru si avem atasat cele 2 raporturi raport proba apa plata put si test apa dedurizata put.

Analizand aceste rapoarte pentru a realiza apa plata si apa dedurizata am constatat ca mai multe probe au trecut testul minim admis prinre care si continutul de calcar. Asadar i s-au recomandat urmatoarele echipamente pentru ca aceaasta apa sa fie apa plata pentru consumul intern al locuintei, dedurizata pentru instalatile de alimentare cu apa calda menajera si incalzire cat si apa pentru alimentarea unei piscine pentru perioada de vara.

Echipamentele necesare pentru realizarea de apa plata  pentru consumul casnic si apa dedurizata pentru instalatii au fost urmatoarele:

apa plata - sisteme de apa plata
apa plata – sisteme de apa plata

1.Statie Clorinare Apa Potabila – clorinare boiler pentru ; mirosuri neplacute, virusi, bacterii, alge, fungii,ciuperci , materii organice si anorganice. Oxidare fier pt filtrare usoara cu statia Ecomix.

2. Filtru automat cu carbune activ  – Fabricatie Belgia Carbonul activ asigura filtru big blueeliminarea contaminantilor organici si in acelasi timp va elimina si Clorul introdus in apa in scopul eliminarii bacteriilor si oxidarii diversilor contaminanti.

3. Statie dedurizare apa plata. pentru producerea apei dedurizate  reduce 100% duritatea apei astfel se evita total depunerile in toate instalatiile imobilului, retine oxixi de Fier si Mangan. * Ecomixul este un amestec de rasini schimbatoare de ioni si diferite medii de filtrare. Se recomanda pentru eliminarea fierului, manganului, calcarului, substante organice si compusilor pe baza de amoniac.

apa plata - sisteme de apa plata
apa plata – sisteme de apa plata

4.Aparat cu Ozmoza Inversa cu pompa Booster – Model RO6PM – pentru realizarea de apa plata ,pt ape cu nitrati *** Sistemul de Osmoza Inversa se monteaza doar la bucatarie si produce 120-150 litrii de apa plata pe zi(se poate alimenta si masina de gheata de la acest sistem). Sistemele cu osmoza inversa pentru uz casnic se bazeaza pe un proces ce se desfasoara in mai multe trepte de filtrare a apei pentru a furniza in final o apa potabila de cea mai buna calitate. *Sistemul se instaleaza sub chiuveta din bucatarie si beneficiaza de baterie separata pentru apa plata. ***Prima treapta – filtrare de sedimente la 5 microni care va indeparta din apa mizeria, rugina, nisipul, malul, etc. ***Treapta a doua contine carbune activat – se elimina chimicalele organice, pesticide, ierbicide, clorul si multi alti contaminanti nocivi pentru organismul uman. ***Treapta a treia – filtrare de sedimente finala la 1 micron. ***Treapta a patra – membrana de osmoza inversa va elimina 96-99% din saruri si substantele dizolvate, inclusiv bacterii, virusi, colectand astfel apa pura (15-20%. Restul apei va fi eliminata la drenaj. ***Treapta a cincea – postfiltru din carbune activat pentru a retine eventualele urme de substante chimice, gust, miros din apa. ***Treapta 6 – Remineralizarea apei osmozate. Sistemul este dotat cu pompa booster si sistem de autocuratare a membranei de osmoza pentru eficienta tratarii apei .

5 Sterilizator cu lampa  Uv 12v 55w

apa plata - sisteme de apa plata
apa plata – sisteme de apa plata
apa plata - sisteme de apa plata
apa plata – sisteme de apa plata

Atasat va prezentam schema desfasurata pentru statia de dedurizare a apei

Cu aceste echipamente in functie de rezultatul probei de analiza a apei si de echipamentele folosite puteti obtine apa plata chiar si din apa potabila de la reteaua publica sau dintr-un put sau o alta apa curgatoare.

Pentru alte detalii despre filtre, statii de dedurizare statii de clorinare , lampa Uv cat si alte echipamente folosite pentru filtrarea si dedurizarea pentru apa plata si apa dedurizata va stam la dispozitie.

“Nu uitati suntem ceea ce bem pentru ca mai mult de 70% din greutatea organismului o reprezinta chiar apa” – apa plata – Termice.ro

2 Comments

  1. Bună ziua,

    Vă scriu pentru a va solicita opinia in legătură cu folosirea unei cani filtrante pentru apa potabilă. Este vorba de cana filtrantă Aqua Optima ce folosește filtru de carbon. Cât este de eficient acest filtru pentru a obține o apă potabilă optimă din apa de la robinet în București? Din păcate nu am acces la buletinele de analiză a Apa Nova si nici nu am posibilitatea de a testa apa pe care o obțin prin această filtrare in casă. Cât este de sigură pentru consumul uman, având in vedere ca apa obținută are caracteristici organoleptice bune? Nu are miros, nu are gust de clor, are gust plăcut, nu are impurități sau depuneri.
    Mulțumesc

  2. Buna ziua,

    Sistemul de filtrare presupune in general mai multe tipuri de filtre cu plasa de bumbac cu carbune etc.In general in comert varianta cea mai ieftina este intradevar aceasta cana care doar ne ameteste partial ca face ceva pentru noi.Faptul ca trece apa prin acel filtru cu carbune asta face sa piarda din mirosul de clor eventual gust si alte impuritati, insa acesta este doar un proces de filtrare prin propia greutate a apei si atat. Insa noi in articol am mai prezentat si lampa Uv Cu ultraviolete de exemplu care dupa acest tip de filtrarefiltraza apa si o purifica din punct de vedere bactereologic si a microorganismelo.Asadar in lisa unei alte surse este buna si acest tip de cana dar doar pentru partea de filtrare fara ozmoza inversa sau filtrare si sterilizare cu lampa cu ultraviolete.

Comments are closed.

SHOPPING CART

close