Incalzire si racire in perete – sistemul umed “Cofloor” Leave a comment

Incalzire si racire in perete, incalzire si racire prin perete

Incalzire si racire in perete. Distributia sistemului umed “Cofloor” in perete.

Suprafata mare de perete a unei camere folosita cu sistem de incalzire si racire in perete este ideala pentru instalarea sistemului de incalzire si racire in perete, folosind tevile “Copex” sau cele multistrat “Copipe”.

Sistemul de incalzire si racire in perete functioneaza cu temperaturi scazute ale agentului termic. Temperatura agentului de incalzire si racire in perete este doar cu cateva grade mai mai mare sau mai mica decat temperatura camerei, cea mai mare parte a transferului de energiei se face prin radiatie.

Instalarea circuitelor de incalzire si racire in perete “Cofloor” se face direct pe perete cu ajutorul sinelor de fixare a tevilor, sau daca este necesar se aplica un strat de izolatie, iar apoi acestea sunt acoperite cu un strat de tencuiala dupa care se aplica finisajul dorit (tapet, faianta, etc.).

In functie de tencuiala folosita, la sistemele de incalzire si racire in perete este posibil sa fie necesara aplicarea unei plase de sustinere a tencuielii. Aceasta plasa este confectionata din fibre de plastic si are rol de fixare si sustinere a tencuielii pe perete.

Diferit fata de sistemul de incalzire in pardoseala la incalzire si racire in perete, datorita faptului ca suprafata peretelui nu reprezinta un contact direct, temperatura acestuia poate fi mai mare. Desi acest lucru este posibil se recomanda totusi a nu se depasi temperaturi ale agentului mai mari de 40 °C. Temperatura maxima admisa pentru tencuiala de perete trebuie urmărita in indicatiile date de producatorul acestei tencuieli si astfel nu trebuie depasita in nici un caz.

La fel ca si in cazul incalzirii prin pardoseala trebuie facut un test de funtionare a sistemului de incalzire si racire in perete. Acesta are ca rol testarea functionalitatii sistemului si nu a uscarii peretelui sau a tencuielii. Trebuie avute in vedere cerintele de aplicare si termenii de uscare prevazute de producatorul tencuielii.

1 Suprafata de perete cu incalzire si racire in perete si izolatie termica

suprafata cu izolatie termica

2 Suprafata de perete cu incalzire si racire in perete fara izolatie termica

suprafata fara izolatie termica

Exemplu practic de instalare a sistemului de incalzire si racire in perete cu tencuiala umeda

1 Fixarea sinei de fixare a tevilor de lungime dorita. Lipirea sinelor pe izolatia termica sau direct pe perete si fixarea ei cu dibluri. (Distanta maxima dintre sine nu are voie sa depasească 80 cm)

fixarea sinei

2 Asezarea tevilor multistrat “Copipe” sau a tevilor “Copex” de polietilena. Incepand de la distribuitor si ajungand la perete se va aseza teava in forma de serpentina orizontala incepand din partea de jos (distanta de pozare, functie de cerinte 10-20 cm).

3 Curbarea tevilor ls distemele de incalzire si racire in pardoseala se va face cu ajutorul unei unelte ajutatoare pentru a evita strangularea tevii.

incalzire in perete sistem umed cofloor

4 La aplicarea tevilor se va avea in vedere pastrarea unei distante de min. 5 cm pana la colturile peretelui. Este recomandata instalarea unui aerisitor in partea superioara a serpentinei si a sistemului de incalzire si racire in perete.

5 Legaturile in partea inferioara a peretelui la sistemul de incalzire si racire in perete.

Pentru mai multe informatii despre sistemul umed “Cofloor” de incalzire si racire in perete, ne puteti contacta la numarul de telefon 0741 146 358!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close