Incalzire si racire in perete – sistemul uscat “Cofloor” Leave a comment

Incalzire si racire in perete. Distributia sistemului uscat “Cofloor” in perete.

Suprafata mare de perete a unei camere este ideala pentru instalarea sistemului de incalzire si racire in perete, folosind tevile multistrat “Copipe”.

Sistemul de incalzire si racire in perete functioneaza cu temperaturi scazute ale agentului termic. Temperatura agentului de incalzire si racire in perete este doar cu cateva grade mai mare/mica decat temperatura camerei, cea mai mare parte a energiei transmise se face prin radiatie.

La sistemul “Cofloor” de incalzire si racire in perete cu sistemul uscat, atat teava cat si lamelele si curbele din tabla sunt integrate in izolatia termica. Datorita suprafetei mari de acoperire a elementelor sistemului uscat elementele radiante ale sistemului vor transmite energia termica prin stratul de finisaj al peretelui catre camera.

Elementele sistemului uscat de incalzire si racire in perete au rol de izolator termic si de element radiant al energiei termice.

In cazul in care nu mai este necesara aplicarea unei izolatii termice elementele sistemului uscat de incalzire si racire in perete se aplica si se fixeaza direct pe perete, intre niste rigle de lemn. In cazul in care este necesara aplicarea unei izolatii suplimentare se va avea in vedere fixarea cat mai stabila a acesteia pe perete.

Peste elementele sistemului uscat de incalzire si racire in perete se aplica placi de ghipscarton de grosime 12,5 cm care se fixeaza de riglele de lemn. Acestea fiind apoi acoperite cu finisajul peretelui (tapet, gresie, etc.)

Sistemul uscat de incalzire si racire in perete necesita timp scurt de executie. Avantajul acestui sistem este ca nu se transmite nici un fel de umiditate peretelui.

Diferit fata de sistemul de incalzire in pardoseala la incalzire si racire in pereti, datorita faptului ca suprafata peretelui nu reprezinta un contact direct, temperatura acestuia poate fi mai mare. Desi acest lucru este posibil se recomanda totusi a nu se depasi temperaturi ale agentului mai mari de 40 °C. Temperatura maxima admisa pentru finisajele peretelui urmarita in indicatiile date de producatorii materialelor folosite.

La fel ca si in cazul incalzirii prin pardoseala trebuie facut un test de funtionare a sistemului. Acesta are ca rol testarea functionalitatii sistemului si nu a uscarii peretelui. Trebuie avute in vedere cerintele de aplicare si termenii de uscare prevazuti de producatorii materialelor folosite.

1 Suprafata de perete cu izolatie termica

suprafata cu izolatie termica

2 Suprafata de perete fara izolatie termica

suprafata fara izolatie termica

Exemplu practic de instalare a sistemului uscat de incalzire si racire in perete

1 Asezarea si fixarea bridelor de lemn. Se fixeaza prima brida la nivelul pardoselii si a doua la o distanta de 20-25 cm distanta pentru a evita deteriorarea tevii in momentul aplicarii plintei. Urmatoarea brida se fixeaza la o distanta de 50 de cm (dimensiune corespunzatoare latimii placilor sistemului uscat de incalzire si racire in perete). Intre bridele de lemn se fixeaza cu adeziv placile izolante ale sistemului uscat. Apoi peste acesta se prind lamelele si curbele de tabla, care reprezinta elementul radiant al sistemului uscat.

asezarea si fixarea bridelor

2 Teava multistrat “Copipe” se intinde de la turul distribuitorului pana la baza peretelui unde se incepe asezarea tevii in canalele lamelelor de tabla in forma de serpentina orizontala (cu distanta de pozare de 25 cm).

3 Curbarea tevilor se va face cu ajutorul unei unelte ajutatoare pentru a evita strangularea tevii.

incalzire in perete sistem uscat cofloor

4 Returul circuitului dupa ultima spira cobora spre distribuitoare la capatul lamelelor de tabla. Se recomanda instalarea unui aerisitor in partea superioara a serpentinei.

5 Legaturile in partea inferioara a peretelui la sistemul de incalzire si racire in perete.

Pentru mai multe informatii despre sistemul umed “Cofloor” de incalzire si racire in perete, ne puteti contacta prin intermediul paginii de contact!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close