Panouri solare consum, sisteme solare, instalatii solare Leave a comment

Panouri solare Consum de apa calda cu panourile solare sisteme solare instalatii solare

Necesarul energetic al sistemului solar cu panouri solare consum

Necesarul energetic al instalatilor de caldura cu panouri solare consum este cantitatea de energie necesara pentru a ridica temperatura unui consumator cu o anumita valoare. Consumatorul de energie termica poate fi de exemplu un boiler folosit la prepararea apei calde manajere, o cladire, o piscina, etc. Diferenta de temperatura se stabileste în functie de cerintele fiecarei aplicatii intre panouri solare consum si ceea ce avem de incalzit.schema panouri solare consum

Apa calda menajera cu panouri solare

Apa calda

Consumul de apa calda menajera se determina in functie de numarul de persoane care utilizeaza aceasta resursa. Intr-o gospodarie, fiecare locuitor consuma zilnic o cantitate de 50-60 litri de apa calda de la panouri solare  la temperatura de 55-60°C. Daca ne referim la un hotel sau o pensiune, cantitatea de apa calda de la panouri solare luata in calcul se ridica la 95 de litri zilnic pentru fiecare turist, sau 143 de litri zilnic pentru fiecare camera dubla (cu un grad de ocupare de 1,5 turisti/camera).

Incalzirea cladirilor cu panouri solare

Pentru incalzirea cu panouri solare calculul se face in functie de media lunara a însoririi pe metru patrat. De exemplu, la Constanta, in luna aprilie putem obtine o cantitate de caldura de cca 6,2 kW, in medie, zilnic, de pe o suprafata de panouri solare de un metru patrat. Inmultind cu suprafata totala de la panouri  solare putem obtine cantitatea de caldura produsa zilnic de instalatii solare. Necesarul energetic al unei cladirii se poate determina pornind de la consumul mediu lunar de combustibil conventional folosit pentru incalzire.

Incalzirea piscinelor cu panouri solare

Pentru incalzirea piscinelor avem de a face cu un caz particular. O estimare foarte aproximativa se poate face astfel: pentru a avea o temperatura de cca. 28°C in piscina timp de 5 luni pe an (mai-septembrie), inmultim suprafata piscinei cu un coeficient de 0,7 si aflam suprafata necesara a colectoarelor solare (panouri solare). Desigur, trebuie respectate niste conditii minimale, dintre care cea mai importanta este acoperirea piscinei pe perioada in care nu este utilizata deoarece pierderile datorate evaporarii apei constituie 70% din pierderea totala de caldura.

Contactati-ne pentru mai multe detalii privind consumul instalatiilor cu panouri solare consum, instalatii solare sau sisteme solare cu panou solar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close