PANOURI SOLARE cu tuburi vidate Leave a comment

PANOURI SOLARE CU TUBURI VIDATE

Energia solara generata de panouri solare este gratuita , nu polueaza mediul inconjurator si este inepuizabila, si constanta Mai devreme sau mai tarziu cu totii vom ajunge sa o folosim . Deocamdata in unele zone , din comoditatea comunitatii , din obisnuinta , din necunoastere , schimbarea vine mai greu , dar viitorul ne arata clar ca acesta este drumul .

Exista o varietate mare de aplicatii pentru energia solara atat casnic cat si industrial :  -generare de energie electrica cu panouri fotovoltaice si generatoare eoliene  -apa calda menajera cu panouri solare , colectoare solare si instalatii solare -incalzire de spatii (locuinte , birouri , solarii de legume sau flori , etc) cu instalatii solare  -incalzire piscine cu panouri solare sau colectoare solare Trebuie sa pornim de la ideea ca investitia in energie verde este in beneficiul celui care o face , si este in detrimentul companiilor de furnizare a energiei clasice , companii monopoliste pe piata al caror scop este binecunoscut . Noi ne adresam celor interesati si priceputi , cu inclinatii tehnice , pentru care instalarea unei instalatii solare cu panouri solare reprezinta o provocare . 

Panouri solare cu tuburi vidate sunt simple , usor de transportat si usor de montat . Cumparand de la noi panouri solare beneficiati de asistenta tehnica gratuita pe toata perioada asamblarii produsului . Odata pornita , o instalatie solara cu panouri solare Termice.ro aduce satisfactie si economie . Scopul nostru este ca panoul solar achizitionat , sa furnizeze energie la capacitatea maxima , sa existe satisfactie deplina printr-un lucru bine realizat , iar dvs sa fiti un exemplu de urmat pentru comunitate . Prin tehnologia panourilor solare cu tuburi vidate (cu heat pipe sau glass pipe) s-a depasit faza de pionierat in constructia de incalzitoare solare de apa . Acele panouri solare plane , cu o simpla serpentina din cupru introdusa intr-o cutie si acoperita cu un geam , sunt deja istorie . Performantele tubului vidat sunt de necontestat . Construite in trei variante (momentan) tuburile vidate ridica performantele instalatiilor solare cu panouri solare la un nivel neasteptat . panouri solare cu tuburi vidate

ESTE RENTABIL SA FOLOSIM ENERGIE VERDE SOLARA DE LA PANOURI SOLARE ?

1. Este încălzirea solară a apei cu panouri solare o alternativă viabilă la gaz sau curent electric ?

   Instalatiile solare cu Panouri solare nu ar trebui să fie văzut ca o alternativă la gaze sau energie electrică, ci mai degrabă un supliment un ajutor destul de consistent insa foarte important este cum il exploatezi. Colectorul Solar de la panouri solare nu poate înlocui în totalitate nevoia de gaz sau de energie electrică, deoarece sunt uneori zile când există puţina radiatie solara. Daca instalatia solara cu panouri solare este corect dimensionata , soarele poate furniza 60% -70% din necesarul de apa calda unei gospodării. Instalatia solara de apă caldă poate fi uşor automatizata astfel încât apa caldă este garantata, indiferent de puterea solara.

2. Cât timp dureaza sa-mi amortizez investiţia in instalatii solare cu panouri solare si colectoare solare ? Colectoarele solare sunt mult mai accesibile decât multe alte incalzitoare solare de apa calda. Pentru o gospodărie de 4 persoane , preţul unui panou solar nu-l poate depasi pe cel al unui sistem electric sau pe gaz. În funcţie de locaţie şi de cantitatea utilizata de apă caldă menajera, economisirea va fi diferită. Cu toate acestea într-o gospodărie normală care cheltuie 25% din factura de energie electrică pe apă caldă pentru încălzire costul unei instalatii solare poate fi recuperat in aproximativ 4-5 luni. Tu vei face cu siguranta economii considerabile în timpul duratei de viaţă a colectorului solar de apă caldă.

3. Pot sa folosesc panouri solare iarna si pentru incalzirea locuintei ? Da ! Panouri solare cu tuburi vidate pot fi utilizate la temperaturi scăzute(-30C), deşi performanţa este redusa mult în astfel de condiţii extreme. Producţia de apa calda menajera este realizată cu dificultate în astfel de condiţii.Din acest motiv este trebuie sa o exploatam cu sisteme de incalzire care folosesc panouri solare cu tuburi vidate si incalzirea in pardoseala unde temperatura pe tur a agentului termic este de maxim 40 grade.

4. Ce se întâmplă dacă un tub vidat al colectorului solar se sparge ? Tuburile vidate de la panouri solare sunt foarte rezistente şi nu sunt uşor de spart, dar daca un tub vidat se sparge el poate fi inlocuit foarte usor. Un tub vidat este ieftin şi disponibil. Panourile solare si colectoarele solare pot funcţiona cu mai multe tuburi sparte ,    însă eficienţa va fi redusă, astfel încât se recomandă ca un tub vidat spart sa fie înlocuit.

5. Apa de la panouri solare va fi încălzită si intr-o zi innorata ? Da ! Chiar daca este o zi mai intunecata, colectorul solar  de la panouri solare poate furniza energie atat cat sa ofere apa calda menajera. Dacă este o zi foarte innorata sau ploua, ar putea fi necesar un supliment de energie de la o arta sursa primara pentru a menţine apa la temperatura optima. Acesta instalatie solara cu panouri solare este automatizata , astfel încât să nu trebuiasca să vă faceţi griji ca puteti ramane fără apă caldă .

6. Poate fi folosit un colector solar de la panouri solare la un boiler electric fara serpentina existent deja ? Da, sigur, orice model de boiler poate fi conectat la un colector solar sau panouri solare cu automatizare solara si accesoriile solare furnizate de noi.

7. Sunt colectoarele solare de la panouri solarevizibile pe acoperis ? Dacă, colectorul solar este montat pe acoperiş atunci se integreaza în designul acestuia destul de bine.

8. Colectoarele solare de la panouri solare se pot monta pe o suprafaţă plană ? Da, colectoarele solare pot fi montate pe un acoperiş plan, sau pe sol cu ajutorul unui suport plan din inox . Colectorul solar trebuie să fie instalat la un unghi de cel puţin 45° cu expunere pe sud pentru a asigura funcţionarea optimă .

9. Cum pot proteja colectorul solar de la panouri solare in timpul temperaturilor sub zero grade ? Dacă aveţi o instalatie solara care funcţionează cu panouri solare în zone cu temperaturi sub zero grade, atunci functia de protecţie anti-inghet trebuie pusa în functiune. Controllerul solar de la panouri solare furnizat de firma noastra dispune de functia anti-inghet, astfel ca atunci cand temperatura scade sub valoarea pre-setata , pompa va recircula, încălzind colectorul solar cu apa din partea de jos a boilerului.Pompa nu va rula continuu, ci doar periodic, frecvenţa pornirii depinde de temperatura exterioară. În zonele extrem de reci se recomanda umplerea instalatiei cu antigel solar pentru panouri solare.

10. La Colectorul solar exista pericol de incendiu în timpul verilor foarte fierbinti si uscate ? Nu ! Colectorul solar rezista la temperaturi ridicate . Majoritatea componentelor colectorului solar sunt din  inox, aluminiu, sticlă, vată de sticlă sau spuma poliuretanica. Colectorul solar trebuie să fie echipat cu o supapă de protectie, ceea ce va împiedica ridicarea temperaturii la peste 99C .

11. Poate un panou solar sa ridice apa la o temperatură suficienta ? Da, pe vreme bună , panoul solar poate aduce apa la punctul de fierbere. Dimensionarea corecta a unei instalatii solare poate aduce apa rece pana la 100°C într-o singură zi.

12. Ce întreţinere necesita un panou solar ? În conditii normale, întreţinerea unui panou solar nu este necesara. Datorită formei , precipitaţiile periodice şi vântul ar trebui să ţină tuburile vidate curate. Daca apa rece care alimenteaza panoul solar este in parametrii normali din punct de vedere al compozitiei chimice, panoul solar nu are nevoie de nici un fel de intretinere. In cazul folosirii apelor de foraj, pot aparea depuneri de saruri care trebuiesc periodic indepartate.

13. Colectorul solar poate fi utilizat pentru o producţie la scară mare de apă caldă ? Da , colectoarele solare pot fi conectate în serie sau paralel pentru a oferi o producţie marita de apă caldă pentru uz industrial, comercial, turistic ( şcoală, hotel, cladire de birouri, pensiune turistica). Nu există nici o limită a dimensionarii instalatiei solare.

14. Piscina mea poate fi incalzita cu panouri solare ? Da , panourile solare pot fi folosite la incalzirea cu cateva grade a apei din piscina . Pentru dimesionarea corecta a unei instalatii solare cu panouri solare pentru piscina , va rugam sa contactati un specialist .

15. Sunt colectoarele solare cu tuburi vidate mult mai eficiente decât panourile plane ? Da, există o diferenţă între panourile solare plane şi panourile solare cu tuburi vidate . Punctele cheie sunt: 1. Datorită formei cilindrice, un tub vidat este capabil sa urmăreasca pasiv soarele pe tot parcursul zilei. Panourile  plane pot oferi producţia de energie doar la orele de vârf la amiază când soarele este perpendicular pe suprafaţa de colectare . 2. In procesul de fabricatie, aerul este evacuat din tubul solar pentru a forma vid. Acest lucru reduce semnificativ  pierderile de căldură conductive şi convectivitatea din interiorul tubului vidat. Ca urmare, vântul şi temperaturile scăzute au efect mai mic asupra eficienţei panoului solar cu tub vidat. 3. Panoul solar cu tub vidat poate fi adesea folosit la temperaturi sub 0°C, pe cand panoul solar plan , nu. 4. Tuburile vidate sunt rezistente in timp, şi daca sunt sparte, sunt ieftine şi uşor de înlocuit. Dacă unui panou plan i se sparge sticla aceasta trebuie in totalitate înlocuita, cu costuri ridicate. 5. Datorită absorbţiei cu înaltă eficienţă a radiatiei solare chiar şi în condiţii meteo precare, combinate cu excelente  proprietati izolatoare ale tuburilor vidate  , colectoarele solare cu tuburi vidate pot incalzi apa pe tot timpul anului . 6. Datorită diverselor avantaje ale colectoarelor solare cu tuburi vidate asupra panourilor plane, un colector solar cu tub vidat de mai mici dimensiuni poate fi folosit pentru a oferi aceleasi performante de încălzire ca si un panou solar plan de dimensiune mare. De exemplu , o gospodărie standard de 4-5 persoane ar necesita, de obicei, un rezervor (boiler solar) de 250-300L . În funcţie de locaţia dvs., un colectorul solar cu 30 de tuburi vidate cu heat pipe poate să furnizeze necesarul de apă caldă vara şi un procent mare în alte anotimpuri. 7. Panoul plan poate produce necesarul de energie termică comparabil cu colectorul solar cu tuburi vidate heat pipe dar, numai în timpul verii , pe o vreme  însorită.

16. Care panouri solare sau ce colector solar reprezinta o investitie buna ? Oamenii nu se uita la nivelul de eficienţă maximă si la costul pe unitate de energie produsă asa cum ar fi logic . De exemplu: Deşi colectorul solar  A poate fi cu 20% mai eficient decât colectorul solar B, în cazul în care colectorul solar A este cu 30% mai scump , atunci colectorul solar B de fapt poate fi o alegere mai buna , dar pe kWh de energie produsă pe zi colectorul solar A este mai ieftin. Atunci timpul de amortizare poate fi un motiv de îngrijorare, nu doar preţul pe kWh al produsului este important, ci si pretul final al instalatiei solare  Instalatiile solare cu panouri solare furnizate de compania noastra sunt foarte usor de instalat, si pot face o diferenţă imensă în ceea ce priveşte costurile totale ale instaltiei solare cu panouri solare .

 

 

 

 

Instalatii Solare , Incalzitoare Solare , Panou Solar Nepresurizat (atmosferic) , Panou Solar Presurizat , Colector Solar , Panouri solare, sisteme de incalzire solara, panouri solare cu tuburi vidate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close