Incalzire prin pardoseala Avantaje si dezavantaje-Incalzire in pardoseala Leave a comment

Avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala, incalzire in pardoseala

Daca va ganditi sa montati o astfel de instalatie de incalzire in pardoseala, cititi mai intai acest articol, pentru a sti ce trebuie sa sperati si ce nu.

Incalzirea prin pardoseala este o idee care atrage din ce in ce mai multa lume. In jurul ei s-a creat o aura de sistem revolutionar si incontestabil superior tuturor celorlalte- sistem despre care, mai mult, se spune ca se poate aplica oriunde. Oare chiar e asa? Chiar e  incalzirea prin pardoseala cea mai buna solutie in materie de incalzire interioara? Cat e adevar, si cat e reclama in aceste sustineri?

Incalzirea prin pardoseala e o varianta comoda, frumoasa si eficienta economic a incalzirii cu ajutorul caloriferelor.

Avantajele incalzirii prin pardoseala

Cu sistemul de incalzire in pardoseala caldura este uniform repartizata, pe intreaga suprafata a pardoselii, determinand un confort termic ridicat si, mai ales, constant. Lucrul acesta este important pentru oricine dar, mai ales, pentru familiile cu copii mici. Acestia umbla mult pe burta sau genunchi, iar multe dintre pardoselile clasice (gresia, dar si parchetul) raman reci, prin natura lor, chiar si in camere bine incalzire.

Caldura circula de jos in sus, incalzind intai picioarele, care sunt cele mai termo-sensibile extremitati ale corpului uman.

Se fac serioase economii banesti. Astfel, pentru ca aerul din incapere sa ajunga la 20-23C, podeaua trebuie incalzita la cel mult 25C,  ceea ce este mai mult decat suficient (caci senzatia de rece sau cald vine in primul rand de la extremitati).

Aspectul estetic al incaperii se imbunatateste considerabil. Se renunta la tevi (majoritatea vizibile), calorifere si robineti. Disparitia caloriferului nu are doar un efect estetic, ci si unul foarte pragmatic: creste spatiul util. Un perete, inainte blocat de calorifer, devine liber pentru alte utilizari.

Nu ridica praful . Nu ridica praful pentru ca nu este praf in general casa se pastreaza cat mai curata. Si acum o intrebare surpriza cine ridica praful mai mult prin sistemul natural de circulatie a aerului caloriferul? care are o temperatura de 70-75 grade si mai este pus si la geam unde curenti de aer sunt cei mai mari sau inclzirea in pardoseala unde de fapt incalzirea camerei si transferul de temperatura se realizeaza foarte lent si naturalIncalzire in pardoseala

Dezavantajele incalzirii prin pardoseala daca le putem numii asa

Incalzirea prin pardoseala necesita o foarte buna izolare a cladirii ceea ce este un lucru foarte bun . Podeaua, dar si peretii trebuie sa aiba pierderi minime de caldura. Prin urmare, acest sistem functioneaza foarte bine mai ales in cazul cladirilor noi, bine termoizolate.

Cand se face proiectul incalzirii prin pardoseala, se stabiliste inclusiv finisajul podelei. Daca ati stabilit initial ca va fi gresie, sau parchet, acest lucru va ramane batut in cuie cat timp va exista acel sistem de incalzire. Inlocuirea finisajului se poate face doar impreuna cu inlocuirea sistemului de incalzire in pardoseala. In plus, daca pe o pardoseala din gresie se pune mocheta, emisia de caldura s-ar putea reduce la jumatate! la fel si in cazului parchetului din lemn masiv cu grosime de minim 20 cm

Incalzire in pardoseala , incalzire prin pardoseala , incalzire pardoseala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close