Panouri solare cu tuburi vidate superconductoare si boiler electric 1

Panouri solare

Panouri solare cu tuburi vidate superconductoare si boiler electric

Panouri solare cu tuburi vidate superconductoarePanouri solare – descriere generala

Panouri solare cu tuburi vidate superconductoare si boiler electric integrat, sub presiune. Se folosesc la prepararea apei calde menajere. Caldura de la tuburile panoului solar este transferata indirect apei din boiler. Boilerul dispune de o rezistenta electrica pentru incalzirea suplimentara a apei, pe perioadele mai putin insorite. Rezistenta este comandata cu ajutorul unui controler care mentine temperatura dorita. Panourile solare actioneaza la presiunea retelei urbane de apa potabila.

Panouri solare – Avantaje

 • constructie simpla, modulara
 • instalare facila
 • durata lunga de viata
 • reglaj automat al temperaturii
 • boiler electric integrat
 • functioneaza la presiunea retelei
 • nu necesita pompa de recirculare

Panouri solare – caracteristici tehnice

Boiler

Partea interioara a boilerului este fabricata din otel emailat. Partea exterioara este fabricata din otel inoxidabil, combinat cu tabla de otel acoperita cu un strat protector, rezistent la coroziune si radiatii solare. Izolatia termica a boilerului este realizata din spuma poliuretanica de 50-60 mm grosime, avand caracteristici termoizolante foarte bune. Diametrul exterior al boilerului este de 420 mm, iar capacitatea sa este cuprinsa intre 120 si 160 de litri, in functie de model. Boilerul contine o rezistenta electrica de 1,5 kW, comandata de catre un controler BE. Racordurile rezervorului sunt fabricate din teava de otel de ½.

Tuburi vidate superconductoare

Tuburile vidate superconductoare sunt produse din sticla borosilicat, avand o structura tub-in-tub. Spatiul dintre cele doua tuburi concentrice este vidat pentru a imbunatati proprietatile termoizolante ale tubului din sticla. Spre deosebire de tuburile vidate obisnuite, aceste tuburi contin un element superconductor cu ajutorul caruia caldura este transmisa apei din rezervor. Tuburile vidate rezista la impact cu grindina de pana la 35 mm. Dimensiunile unui tub vidat pentru acest tip de instalatie sunt 1500 mm lungime si 47 mm diametru. O instalatie are intre 15 si 30 de tuburi, in functie de model. Suportul este fabricat din profil de otel inoxidabil.

Contactati-ne pentru mai multe informatii despre panouri solare cu tuburi vidate.

One Comment

 1. Sal as dori sa stiu si eu cat,costa un astfel de panou solar ?
  Am inteles ca acesta este cu rezervor sub presiune si ca ar avea si rezistenta in caz de ploua afara sau este cerul intunecat fara soare?
  Pe timpul iernii trebuie sa scot tuburile vidate din locasurile lor sau le pot lasa pe pozitia actuala?
  Montajul cine il efectueaza si cat are garantie?
  Astept raspuns laurentiu

  Pirsescu Laurentiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close