Panouri solare de uz general cu tuburi vidate superconductoare Leave a comment

Panouri solare

panouri solare de uz general cu tuburi vidate superconductoarePanouri solare – descriere generala

Panourile solare de uz general cu tuburi vidate superconductoare. Acest tip de panouri solare se pot folosi in cadrul unor aplicatii casnice diverse: la prepararea apei calde menajere, incalzirea spatiilor de locuit, a piscinelor, etc. Domeniul lor de utilizare se extinde dincolo de aplicatiile casnice uzuale. Transferul energiei catre agentul termic se realizeaza indirect.

Panouri solare – Avantaje

  • constructie simpla, modulara
  • instalare facila
  • durata lunga de viata
  • functioneaza sub presiune

Panouri solare – Caracteristici tehnice

Corp colector

Corpul panoului solar este fabricat din otel inoxidabil, iar capacele de la extremitatile acestuia sunt produse din material plastic ABS, rezistent la radiatii UV. Izolatia termica a corpului panourilor solare este realizata din vata minerala bazaltica. Racordurile panoului solar sunt fabricate din teava de cupru de 22 mm diametru.

Tuburi vidate superconductoare

Tuburile vidate superconductoare sunt produse din sticla borosilicat, avand o structura tub-in-tub. Spatiul dintre cele doua tuburi concentrice este vidat pentru a imbunatati proprietatile termoizolante ale tubului din sticla. Spre deosebire de tuburile vidate obisnuite, aceste tuburi contin un element superconductor cu ajutorul caruia caldura este transmisa apei din rezervor. Tuburile vidate rezista la impact cu grindina de pana la 35 mm. Dimensiunile unui tub vidat pentru acest tip de panouri solare sunt 1500 mm lungime si 47 mm diametru. Un panou solar are intre 12 si 30 de tuburi, în functie de model.

Aceste tipuri de panouri solare sunt folosite ca sursa principala de obtinere a apei calde menajere in timpul veri cat si ca aport la incalzire in timpul ierni mai ales atunci cand spatiul destinat montajului beneficiaza de un sistem de incalzire in pardoseala unde temperatura de lucru este o temperatura joasa de maxim 45 grade iar pentru panourile solare aceasta temperatura o poate realiza foarte usor, in comparatie cu instalatia cu calorifere unde temperatura pe tur este de 70-80 grade. Suportul este fabricat din profil de otel inoxidabil.

Panourile solare sunt disponibile in urmatoarele variante:

Cod Nr. tuburi
D-12-1500 12
D-15-1500 15
D-18-1500 18
D-20-1500 20
D-30-1500 30

Contactati-ne pentru informatii suplimentare sau oferte cu panouri solare cu tuburi vidate superconductoare!

Lasă un răspuns