Pompe de caldura – Eficienta termica – pompa de caldura Leave a comment

Eficienta termica a unor pompe de caldura

Cu o pompe de caldura se poate mari, prin alimentarea cu energie mecanica temperatura surselor de caldura (pompe de caldura) neutilizabile ca de exemplu aerul, apa freatica sau solul. Pentru a obtine un indice de putere momentan ridicat se tinde sa se ajunga la puterea minima pe tur de 35ºC, la incalzirea prin pardosealain sistem cu pompe de caldura.

Cantitatea mai mare de caldura, cea cu care, de exemplu se alimenteaza o instalatie de incalzire nu provine nu provine de la energia de actionare a compresorului, in cadrul unei pompe de caldura ci este in principal energie solara care se acumuleaza pe cale naturala in sol, aer sau apa.

Aceasta cantitate poate fi in functie de tipul acumulatorului de caldura (pompe de caldura), mai ales de nivelul de temperatura, de trei pana la cinci ori mai mare decat energia cu care se alimentreza compresorul.

Raportul dintre energia termica utilizata si energia electrica de actionare a compresorului in cadrul unei pompe de caldura se numeste eficienta termica instantanee μ.

μ=Q/P

unde:

  • Q este puterea termica cedata de catre pompa de caldura la un moment dat in KW &
  • P este puterea electrica cu care se alimenteaza pompa de caldura la un moment dat in KW

Eficienta termica – pompe de caldura

Cu cat diferenta de temperatura dintre sursa de caldura (pompe de caldura) si instalatia de utilizat caldura este mai mica cu atat mai mare (mai bun) este indicele de putere.

Eficienta termica medie anuala β a instalatiei cu pompe de caldura se calculeaza ca raport dintre caldura cedata pe timp de un an de catre instalatia de pompe de caldura si puterea electrica absorbita de catre instalatia de pompe de caldura pe timp de un an.

β= QWp/W

unde:

  • Q este cantitatea de caldura descarcata de catre instalatie pe parcursul unui an in KWh Wp
  • W este energia electrica cu care se alimenteaza instalatia pe timp de un an in KWh

Pentru mai multe informatii despre pompe de caldura , sau pompa de caldura ne puteti contact prin pagina de contact sau la numarul de telefon 0741 146 358!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close