Incalzire prin pardoseala – Accesorii Unibox – Incalzire in pardoseala Leave a comment

Accesorii Unibox folosite la sistemul de incalzire in pardoseala Oventrop – domeniu de utilizare, montaj

Domeniu de utilizare Unibox:

Diferitele variante ale dispozitivelor “Unibox” sunt adecvate pentru incalzire in pardoseala pentru o suprafata de maxim 20 m2. Ele sunt configurate pentru racordarea la un circuit de incalzire in pardoseala. La teava circuitului de incalzire in pardoseala cu diametrul intern de 12 mm nu este permisa depasirea unei lungimi de 100 m. (valabil circuit Unibox)

La montare se va avea grija ca turul si returul sa fie montate alternativ unul langa altul in sapa. Astfel se garanteaza o incalzire uniforma a suprafetei ce trebuie incalzita. Dispozitivele “Unibox T” / “Unibox E T” fac posibila reglarea temperaturii camerei prin incalzire in pardoseala. Se utilizeaza pentru sisteme de incalzire in pardoseala cu temperatura scazuta a turului max. 55 °C.

1, 2 Executie si montaj:

Pentru o montare cat mai simpla se fixeaza conductele verticale in canalul de fixare in perete Cod Art. 102 26 50 sub doza de perete a Uniboxului. Capacul canalului de montare al tevilor se monteaza ulterior, inaintea aplicarii tencuielii. Alternativ pentru racordarea dispozitivului “Unibox” peste pardoseala Oventrop ofera o alta varianta de canal de fixare a tevilor Cod Art. 102 26 52. Pentru montare vezi instructiunile de montaj. Tevile se vor monta corespunzator intructiunilor de montaj.

accesorii unibox

Pentru racordarea la aceste dispozitive sunt disponibile racordurile cu inel de prindere cu filet. Reglarea se face cu ajutorul termostatului care este usor accesibil de catre utilizator. Se va lua in considerare ca termostatul nu este influentat de alte surse de energie:

accesorii incalzire in pardoseala

  • nu se va face instalarea dispozitivului de reglare in imediata apropiere a unei alte surse de caldura, ex. un radiator
  • se va evita montarea in zone direct expuse la soare
  • nu se va instala in zonele cu curenti de aer

3, 4 Exemplu de instalatie pentru doua circuite de incalzire in pardoseala. Pentru suprafete mai mari de 20 m si pentru lungimi ale tevii mai mari de 100 m se recomanda impartirea in doua circuite egale si racordarea lor la “Unibox” prin intermediul piesei de racordare Duo (Fig. 4) Cod Art. 102 26 55.

unibox montaj domenii de utilizare

Pentru mai multe detalii cu privire la sistemul de incalzire in pardoseala Oventrop si accesorii Unibox, ne puteti contacta prin intermediul paginii de contact!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close