Incalzire in pardoseala pret – incalzire prin pardoseala pret Leave a comment

Incalzire in pardoseala pret , Incalzire prin pardoseala pret

incalzire in pardoseala pretIncalzire in pardoseala - incalzire prin pardoseala

Incalzire in pardoseala pret : sistem confortabil si economic

Incalzire in pardoseala pret sau incalzire prin pardoseala pret – Timpurile in care energia era consumata fara probleme prin ardere, au trecut demult. In prezent se impune economisirea energiei din ce in ce mai mult cu incalzire in pardoseala eficiente. Nu numai datorita preturilor in permanenta crestere pentru combustibil lichid si gaze, ci si pentru a polua cat mai putin posibil mediul inconjurator aceste sisteme cu incalzire in pardoseala sunt cele mai eficiente. Tocmai de aceea ii revine sistemului de incalzire prin pardoseala sau incalzire in pardoseala un rol din ce in ce mai mare, atat in cazul constructiilor noi, cat si in cazul renovarii unei case.

Datorita suprafetei sale mari de incalzire, sistemul de incalzire in pardoseala pret necesita temperaturi foarte scazute pe tur – in medie cca. 35 °C in loc de 70 °C.

Sistemele de incalzire in pardoseala pret sau incalzire prin pardoseala pret va scutesc de problemele aparute in urma folosirii altor mijloace de incalzire a locuintei!

Un avantaj foarte vizibil la un generator modern de caldura – de exemplu un cazan de temperaturi scazute, sau un cazan cu tehnica condensatiei -, din punctul de vedere al consumului de combustibil dar tot asa folosit impreuna cu un sistem de incalzire in pardoseala in paralel.

O alta posibilitate de economisire a energiei rezulta din faptul ca in cazul unui sistem de incalzire in pardoseala pret, sau incalzire prin pardoseala caldura este distribuita foarte uniform si, de aceea, temperatura normala din camera poate fi redusa de la cele 22 °C obisnuite, la 20 °C, fara nicio reducere a confortului.

In afara de aceasta, sistemul de incalzire in pardoseala genereaza mai putin praf decat corpurile de incalzire clasice si protejeaza, datorita pardoselilor uscate, impotriva germenilor, capuselor si sporilor de ciuperci.

Sistem de incalzire in pardoseala pret „Cofloor”: conform cerintelor practice si functional

Cu sistemul de incalzire in pardoseala „Cofloor”, Oventrop, ofera specialistilor nu numai armaturi de calitate superioara, ci si toate celelalte componente pentru instalarea economica a sistemelor de incalzire prin pardoseala.

Incalzire in pardoseala este de fapt un pachet de produse printre care se numara placile profilate, benzile marginale de izolare, distribuitoarele din otel inoxidabil, limitatoarele pentru distribuitoare si tevile de incalzire. Toate conform normelor si la un nivel tehnic de ultima ora.

La tevile de incalzire in pardoseala, specialistul poate opta intre teava „Copex” PE-X si teava combinata, din mai multe straturi, „Copipe”. Ambele sunt livrate cu dimensiuni de 14 x 2 mm si 16 x 2 mm. Ambele pot fi pozate simplu si rapid de catre o singura persoana.

Tevile de racordare „Copipe”, din mai multe straturi sunt ideale si pentru conducte de alimentare si racordari la generatoare de caldura si distribuitoare.

Dupa cum se stie, un sistem de incalzire in pardoseala pret poate functiona ireprosabil numai daca echilibrarea hidraulica a debitelor din conductele de alimentare si din circuitele de incalzire in pardoseala este corecta… si aceasta depinde de armaturi!

Componenetele unui sistem de incalzire in pardoseala pret :

  1. Tevi „Copex” pentru incalzire in pardoseala din poliuretan reticulat (PE-X), cu strat de retinere din oxigen. Marimi: DN10 (14 x 2 mm) si DN12 (16 x 2 mm). Solicitarea max. la presiune si temperatura: 6 bar, 90 °C / 10 bar, 60 °C.
  2. Teava de racordare „Copipe” pentru incalzire in pardoseala din mai multe straturi, realizata din PE-X/AL/PE-X. Marimi: DN10 (14 x 2 mm) si DN12 (16 x 2 mm). Solicitarea max. la presiune si temperatura: 10 bar, 95 °C / 16 bar, 20 °C.
  3. Distribuitor „Multidis SF” 1″ pentru incalzire in pardoseala din otel inoxidabil pentru sistem de incalzire prin pardoseala, pentru reglarea termostatica si electronica a temperaturii din incapere; regulatoare „Topmeter” incorporate pe teava de retur, cu afisaj de debit. Model: 2-12 circuite.Distribuitor
  4. Termostat de camera pentru incalzire in pardoseala pentru reglarea electrica a temperaturii din incapere, in combinatie cu mecanisme de actionare pentru incalzire in pardoseala. Este posibila reglarea in functie de timp a temperaturii prin intermediul ceasului de la termostatul de camera. Modele: 230V si 24V.Termostat de camera pentru reglarea electrica a temperaturii din incapere
  5. Mecanism de actionare servoelectro-termic in 2 puncte pentru reglarea temperaturii de camera folosit la incalzire in pardoseala .Regulator proportional (0 – 10 V), sau in 3 puncte, ca mecanisme electrotermice si electromotoare de actionare. Sunt disponibile si alte mecanisme de actionare pentru sitemele EIB si LON, cu bus de cuplare incorporat.Mecanism de actionare servoelectro-termic in 2 puncte pentru reglarea temperaturii de camera
  6. Ventile de reglare „Hycocon V” de ramificatii pentru echilibrarea hidraulica intre conductele cu ramificatii. Echilibrarea se realizeaza printr-o reglare prealabila fara trepte, blocabila si plombabila.Ventile de reglare

Pentru mai multe informatii despre sistemele de incalzire in pardoseala pret sau incalzire prin pardoseala pret va rugam sa ne contactati prin intermediul formularului din pagina de contact sau la numarul de telefon 0741 146 358!

Lasă un răspuns