Incalzire in pardoseala – Reglarea cu ajutorul “Topmeter” Leave a comment

Incalzire in pardoseala, incalzire prin pardoseala

Oventrop Germania - doar 24 Euro pentru Mp

Incalzire in pardoseala – Echilibrarea hidraulica

Ca la orice instalatie de incalzire in pardoseala, este necesara si pentru sistemul de incalzire in pardoseala si o echilibrare hidraulica conform DIN 18380.

Reglarea circuitelor de incalzire in pardoseala se realizeaza prin intermediul distribitorului “Multidis SF” din otel inoxidabil, nr.art: 140 41 52 pana la 140 41 62, cu ajutorul aparatelor “Topmeter” de pe coloana de retur.

Lucrarile de reglare se executa cu pompa de recirculare in functiune la toate sistemele de incalzire in pardoseala.

Toate ventilele circuitului de incalzire sunt complet deschise.

1. Se indeparteaza capacul de plombare, eventual se utilizeaza o surubelnita.

2. Prin rotirea rotii manuale negre a primului “Topmeter” se regleaza debitul calculat. Citirea se efectueaza pe inelul de afisare rosu din vizor; scala indica valori de 1  pana la 4l/min. Se efectueaza reglarea la toate circuitele de incalzire. In continuare se verifica primele valori si, eventual, se corecteaza.

Incalzire in pardoseala – un nou mod de incalzire a locuintei tale!

3. Dupa terminarea reglarii, se aseaza capacul de plombare la loc si se fixeaza.

4. Se protejeaza “Topmeter” prin plombare impotriva utilizarii nedorite.

Diagrama pierderilor de presiune a unui sistem de incalzire in pardoseala pentru distribuitorul “Multidis SF” din otel inoxidabil, cu “Topmetere” pe coloana de retur pentru reglarea debitului de agent termic.

Ventilele de pe coloana de tur ale sistemului de incalzire in pardoseala si “Topmeterele” de pe coloana de retur complet deschise.

In cazul incalzirii in pardoseala, fie ca este vorba despre incalzire electrica in pardoseala sau de incalzire in pardoseala prin intermediul unei centrale termice pe gaze, aceeasi temperature de 20 de grade Celsius se resimte mult mai placuta si mai comfortabila. Acest lucru se intampla deoarece, pe de o parte, intreg spatial este incalzit un mod uniform, la aceeasi temperatura, si pe de alta parte deoarece caldura din interior nu se pierde prin plafon sau prin pardoseala. Prin urmare, un sistem de incalzire prin pardoseala va va ajuta sa economisiti o multime de bani la factura de energie electrica sau la cea de gaze.

Pentru mai multe detalii despre sistemul de incalzire in pardoseala va rugam sa ne contactati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close