Panouri solare, sisteme solare instalatii solare sisteme solare pasive indirecte Leave a comment

Panouri solare, sisteme solare instalatii solare sisteme solare Panouri solare

Panouri Solare – Sisteme pasive indirecte

Exista mai multe tipuri de sisteme cu panouri solare pasive indirecte. Toate folosesc elemente intermediare – uzual un schimbator de caldura sau tuburi termice – pentru transferul caldurii de la panoul solar la apa de incalzit. Acest element intermediar a fost introdus pentru a elimina anumite neajunsuri ale instalatiilor solare pasive cu termisifonare.

Sistem pasiv indirect

Principalele tipuri constructive de panouri solare sunt cele cu tuburi vidate superconductoare si cele cu circuit intermediar cu antigel. Primul tip beneficiaza de toate avantajele panourilor solare cu tuburi vidate obisnuite, avand in plus avantajul functionarii sub presiune. Modul de functionare al panourilor solare cu tuburi vidate superconductoare se bazeaza pe principiul tubului termic. Fiind pasive, acest tip de panouri solare au un rezervor integrat prevazut cu mai multe teci in care se introduc capetele tuburilor termice. Caldura de la tuburile vidate este transmisa prin intermediul tuburilor termice si a acestor teci la apa din rezervorul integrat incalzind-o. Datorita faptului ca nu exista apa in interiorul tuburilor vidate superconductoare, deteriorarea unui tub nu scoate instalatia din functiune ci ii diminueaza doar puterea.

Al doilea tip constructiv de panouri solare folosesc un circuit intermediar cu antigel care functioneaza prin termosifonare. Apa din rezervor se incalzeste de la antigelul fierbinte prin intermediul unul schimbator de caldura. Aceasta solutie se foloseste in cazul panourilor solare plane.

Sistemele solare pasive indirecte cu panouri solare rezolva unele neajunsuri ale instalatiilor directe, cu termosifonare, pe seama diminuarii randamentului. Este eliminata problema inghetului si a nefunctionarii sub presiune. In cazul variantei cu tuburi vidate superconductoare diminuarea randamentului este mult mai mica decat la cea de-a doua varianta.

Panouri solare – Avantaje

  • constructie simpla, pasiva
  • functioneaza sub presiune
  • nu prezinta risc de inghet
  • pierderi scazute pe durata noptii
  • nu necesita pompe, automatizari, curent electric

Panouri solare – Dezavantaje

  • greutate ridicata
  • mai putin estetice

Pentru mai multe informatii despre panouri solare, ne puteti contacta prin intermediul paginii de contact!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close