Pompe de caldura aer-apa pompa de caldura aer-apa Leave a comment

Pompe de caldura aer-apa pompa de caldura aer-apa, Pompe de caldura sistem aer-apa – se pot utiliza in prezent la fel ca pompele de caldura sol-apa sau apa-apa pe durata intregului an.

Pompe de caldura sistem aer-apa, pompa de caldura aer-apa

In cladiri construite conform standardelor in vigoare, pompe de caldura sistem aer-apa poate functiona monovalent sau monoenergetic in combinatie cu o rezistenta electrica.

Sursa de caldura – aerul – este foarte usor de procurat si este disponibil peste tot in cantitati nelimitate, prin aer se intelege utilizarea aerului din exterior. Nu se accepta utilizarea ca sursa de caldura in cladiri de locuit a aerului din interior pentru incalzirea locuintelor. Aceasta se poate utiliza numai in cazuri speciale, ca de exemplu in cazul utilizarii de caldura recuperata in firmele de productie si in industrie.

In cazul surselor de caldura pentru aer, dimensionarea sursei de caldura se stabileste in functie de tipul constructiv si de dimensiunea aparatului pompe de caldura. Cantitatea necesara de aer este dirijata de catre un ventilator incorporat in aparat, prin canale de aer catre vaporizator, care extrage caldura din aer. Schema unei asemenea instalatii cu pompe de caldura este prezentata in figura 3.8.

pompe de caldura aer-apa

Figura 3.8 Pompe de caldura aer-apa

Caracteristic acestei pompe de caldura este faptul ca poate functiona foarte usor atat in incalzire in sezonul rece, dar si in conditionare in sezonul cald. Datorita temperaturilor scazute ale aerului in sezonul rece eficienta pompei scade considerabil fata de eficienta acelor  pompe de caldura  care felosesc ca sursa de caldura solul sau apa.

Pompe de caldura aer-apa – Contact

Pentru a obtine mai multe informatii despre pompe de caldura aer-apa, pompa de  caldura aer -apa, va rugam sa ne contactati prin intermediul paginii de contact!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close