Pompe de caldura apa-apa, pompa de caldura apa-apa Leave a comment

Pompe de caldura apa-apa, pompa de caldura apa-apa

Apa freatica este cel mai bun acumulator pentru caldura solara – pompe de caldura apa-apa

Datorita nivelului de temperatura constant al sursei de caldura, indicele de putere al unei pompe de caldura se mentine de-a lungul anului ridicat. Din pacate apa freaticafolosita la pompe de caldura nu se gaseste in cantitate suficienta in toate zonele si nu are o calitate corespunzatoare, dar acolo unde conditiile permit, merita sa se utilizeze acest sistem.

In cazul apei freatice fara continut de oxigen, dar cu continut ridicat de fier si mangan se ingalbenesc puturile. In acest caz apa nu trebuie sa vina in contact cu aerul sau trebuie tratata corespunzator. La acest tip de pompe de caldura pentru a reduce coroziunea vaporizatoarelor acestea trebuie realizate din otel inoxidabil, sau se mai monteaza un schimbator de caldura suplimentar.

Lacurile si raurile sunt indicate pentru obtinerea de caldura (pompe de caldura), pentru ca ele functioneaza de asemenea ca acumulatoare de caldura.

Utilizarea apei freatice trebuie aprobata de catre organele competente (Regia Apelor).

Este recomandabil ca apa freatica sa nu fie pompata de la adancimi mai mari de 15 m, costurile pentru instalatia de foraj ar fi mult prea ridicate. Pentru instalatii industriale sau instalatii mari se poate fora si la adancimi mai mari. Pentru utilizarea caldurii cu pompe de caldura trebuie realizat un put aspirant si un put absorbant dupa cum se vede si in figura 3.9.

Pompe de caldura apa-apa

Figura 3.9 Pompe de caldura apa-apa

Extractia si recircularea trebuie sa se realizeze in directia de curgere a apei freatice pentru a evita un asanimit scurtcircuit. Intre extractie (put cu pompa) si recirculare (put absorbant) trebuie sa se mentina o distanta de circa 5m.

Pompe de caldura – Contact

In cazul in care doriti mai multe informatii despre pompe de caldura apa-apa, pompa de caldura apa -apa va rugam sa ne contactati prin intermediul paginii de contact sau la numarul de telefon 0741 146 358!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close