Pompe de caldura, pompa de caldura si apa calda Leave a comment

Pompe de caldura, pompa de caldura si apa calda

Prepararea de apa calda menajera – pompe de caldura

Producerea de apa calda menajera cu pompe de caldura prezinta alte cerinte in comparatie cu producerea agentului termic pentru incalzirea spatiilor, si anume:

  • alimentarea cu apa calda se face pe parcursul intregului an la debite si temperaturi aproximativ constante;
  • nivelul de temperatura solicitat de exemplu 55 grade este sensibil mai ridicat decat cel pentru un sistem modern de incalzire prin pardoseala.

Marimea rezervorului-acumulator depinde de consumul de apa calda-menajera. Se recomanda sa se renunte la un sistem pentru re-circularea apei calde, deoarece consumul suplimentar de energie pe care implica nu influienteaza nici imbunatatirea confortului, nici consumul de apa calda. In cazul in care nu se poate renunta la re-circularea acesteia trebuie limitata la orele de varf de consum. Un rezervor-acumulator este prezentat in figura 3.7.

Pompe de caldura rezervor-acumulator

Figura 3.7 Pompe de caldura – rezervor-acumulator

Pompe de caldura – informatii generale

Sistemele geotermale de climatizare cu pompe de caldura va pun la dispozitie energie la costuri scazute si un nivel ridicat de confort pentru ca se bazeaza pe energia termala naturala a Pamântului. Aceste sisteme cu pompe de caldura au nevoie de o cantitate scazuta de energie electrica pentru a concentra ceea ce natura ne pune la dispozitie si apoi încalzesc sau racesc interiorul cladirilor. Sistemele geotermale cu pompe de caldura se adapteaza practic oricarui tip de cladire, mare sau mica cu incalzire in pardoseala sau incalzire clasica cu calorifere dimensionate pentru temperatura de 50 / 45 grade. Aplicatii tipice ale sistemelor cu pompe de caldura sunt locuinte mono sau multifamiliale, hoteluri si moteluri, magazine, centre comerciale, benzinarii, cladiri pentru birouri, spitale, banci si scoli. Alt avantaj cu aceste pompe de caldura este costul minim al întretinerii, iar circuitul geotermal se gaseste în pamânt, la adapost de conditii climatice si vandalism.

Pentru mai multe informatii despre pompe de caldura si apa calda,sau pompa de caldura  ne puteti contacta prin intermediul paginii de contact!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close