Pompe de caldura si incalzire in pardoseala – Pompa de caldura 1

Incalzire in pardoseala, incalzire prin pardoseala

Pompa de caldura – Incalzire in pardoseala vs. pompe de caldura

In alegerea sistemului de incalzire in pardoseala exista astazi pareri diferite.

Datorita numeroaselor probleme generate de colmaterea cauzata de difuzia oxigenului la sistemele de incalzire in pardoseala In anii ’80 in Germania au fost realizate numeroase sisteme de incalzire in pardoseala, care utilizeaza surse clasice de caldura (cazane) si folosesc teava de incalzire in pardoseala ce nu permite difuzia oxigenului. Problemele apareau insa in acele instalatii de incalzire in pardoseala unde era prelucrat otelul. Aici producea oxigenului coroziune si conducea la aparitia depunerilor sub forma de namol.

Daca instalatia nu contine elemente ce pot fi corodate, nu se formeaza nici depunerile sub forma de namol. In unele tari europene se utilizeaza de asemenea tevi care permit difuzia oxigenului, dar materialele sunt rezistente la coroziune si cazanul este protejat prin intercalarea unui schimbator de caldura. Aceasta experienta tehnica a condus si in Germania la utilizarea tevilor din polipropilena, care chiar daca sunt mai scumpe, prezinta o foarte buna rezistenta la difuzia oxigenului si compenseaza astfel cheltuielile suplimentare pentru instalatia de incalzire cu pompe de caldura. O schema a incalzirii in pardoseala este prezentata in figura 3.6.

Incalzire in pardoseala

Figura 3.6 Incalzirea in pardoseala

Sistemele de incalzire in pardoseala lucreaza cu temperaturi superficiale scazute chiar si la sarcini termice mici.

Incalzire in pardoseala – avantaje

Iata care sunt principalele avantaje ale unui sistem de incalzire in pardoseala: o eficienta foarte ridicata, un grad ridicat de izolare termica si fonica, durabilitate si un aspect estetic deosebit de placut. Fie ca este vorba despre incalzire electrica in pardoseala sau de incalzire in pardoseala prin intermediul unei centrale termice care functioneaza pe baza de gaze naturale, instalarea unui astfel de sistem presupune o foarte buna izolare termica si fonica la nivelul pardoselilor. Tevile prin care apa calda va circula sunt montate abia dupa ce un strat de izolatie a fost deja asezat peste placa de beton care formeaza pardoseala locuintei. Mai apoi, tevile sunt montate tot in interiorul uni strat izolator, pentru a evita pierderile de caldura prin placa de beton. Datorita acestuit fapt, un sistem de incalzire in pardoseala ofera o eficienta energetica foarte ridicata.

In cazul in care doriti mai multe detalii despre pompe de caldura si incalzire in pardoseala, incalzire prin pardoseala ne puteti contacta prin intermediul paginii de contact!

One Comment

  1. Rugam dati-ne o oferta ptr. o pompa de caldura aer-apa de circa 1000 EUR ptr. o instalatie de incalzire a unei bisericute de lemn ce se va construi cu izolatie termica de 10 cm.(5 cm.polistiren si 5 cm. vata minerala) cu suprafata de 90 m.p. si spatiu inalt de 2,6 m.
    Vom folosi calorifere eftine ptr.ca nu avem bani ptr. incalzire sub podea cum am vrea sa avem. Dar vrem o pompa de caldura aer- apa, ptr. avantajele prezentate.
    Cu muktumiri anticipate, Emil Tudorache din Costesti jud. Arges.
    Miercuri 12 februarie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close